W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012
Home » Slideri, Top Lajmet » Ministri Erion Veliaj viziton shkollën e mesme profesionale “Beqir Çela” në Durrës

Ministri Erion Veliaj viziton shkollën e mesme profesionale “Beqir Çela” në Durrës

Images.ashxMinistri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë Erion Veliaj ka vizituar dje për të parën herë shkollën e mesme profesionale “Beqir Çela” në Durrës ku edhe ka premtuar vëmendje të plotë dhe mbështetje fuinanciare. Shkolla ka 1300 nxënës dhe diplomon të rinj në një sërë specialitetesh. Me fillimin e vitit të ri mësimor shkolla të tilla profesionale kalojnë në varësi të ministrisë së drejtuar nga ministri Veliaj i cili dje ka garantuar se shkollat profesionale do të jenë në veëendjen e vazdhueshme të ministrisë dhe qeverisë. Pasi ka takuar shumë nga nxënësit e eletromekanikes është shprehur se tashmë shkollat e arsimit profesional nuk do të kenë vetëm mbështetjen e donatorëve të huaj, si rasti i shkollës “Beqir Çela”, por edhe mbështetjen programore të  ministrisë që ai drejton. Shkolla gjendet në Shkozet të Durrësit dhe prej shumë vitesh ka përfituar një sërë fondesh si nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, edhe nga qeveria zvicerane. Deri më tani kjo shkollë ka marrë më shumë se 5 milion euro financime të cilat janë përqëndruar kryesisht në ndërtimin e kabineteve, laboratoreve, ofiçinave të praktikës mësimore, rikonstruksion e paisje tekonlogjike dhe informatike. Aktualisht shkolla klasifikohet si ndër më cilësoret në kuadrin e diplomimit të të rinjve në specialitete të ndryshme profesionale. Sipas të dhënave të bëra të ditura dje me rastin e vizitës së ministrit Veliaj, mësohet se mbi 75 përqind e të rinjve që përfundojnë studimet në këtë shkollë e kanë të garantuar tregun e punës. Fondacioni zviceran i ka dhënë shtytje të veçantë reformimit të programeve dhe rinovimit të pasurisë teknologjike të reparteve të praktikës. Gjithashtu prej kohësh fondacioni Sëiscontact ka financuar një sërë projektesh për hapjen e kurseve profesionale dhe degëve të ndryshme në shkollën e mesme ”Beqir Çela” në Durrës. Veç saj në këtë qytet ka edhe dy shkolla të tjera profesionale, njëra e mjeshtërisë sportive dhe tjetra shkolla e guzhinës. Prej shumë vitesh është folur se do të hapet edhe shkolla e mesme për detarinë e cila është vlerësuar si shumë e domosdoshme. Dje ministri ka shkëmbyer biseda dhe mendime jo vetëm me trupën pedagogjike, por edhe me nxënësit për të mësuar interesimin dhe gjykimet e tyre lidhur me të ardhmen e shkollës. Pas ndalesës në këtë shkollë, ministri Veliaj ka vizituar edhe fakultetin e studimeve të integruara me praktikën FASTIP të universitetit Aleksandër Moisiu.

Short URL: http://www.bulevardionline.com/?p=6686

Posted by on Oct 29 2013. Filed under Slideri, Top Lajmet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed

Na ndiqni dhe ne facebook

Voto dhe ti sondazhet tona:

See all polls and results

Reklama:

ujesjellesi ukd 1 faqe per gazeten_Page_2

rsz_reklama_orkidese_

© 2017 Gazeta Bulevard. All Rights Reserved. Log in -